varning för starkt innehåll

Fick veta något hemskt på dagens föreläsning om Risk och skyddsfaktorer för barn

Om att beställa övergrepp på barn på nätet

Att betala för att man online får vara med om när någon förgriper sig på ett barn

Inom familjen

 

"Enligt Thomas Andersson, pressekreterare på organisationen Ecpat, är åtalet det första i sitt slag i Sverige.

– Det är första fallet i Sverige där en förövare åtalas för att ha regisserat våldtäkter i realtid"

 

http://www.svt.se/nyheter/sverige/svensk-man-atalas-bestallde-overgrepp-pa-barn

 

"Mannen, som är hemmahörande i Hässleholms kommun, dömdes i januari för elva fall av anstiftan till grov våldtäkt mot barn. Och ett fall av stämpling - alltså försök till anstiftan - till samma brott. Mannen har alltså inte själv begått övergreppen utan har, via webbkamera, förmått kvinnor i Filippinerna att förgripa sig på barn mot betalning. Offren var alla flickor mellan fem och åtta år gamla, och kvinnorna som begick övergreppen var släktingar, grannar och andra bekanta till barnen.

Domen i Hässleholms tingsrätt innehåller många stötande detaljer. Bland annat ska mannen ha betalt ungefär 40 dollar i timmen för att dirigera övergreppen, instruerat kvinnorna att vara hårdhänta, och erbjudit mer betalt om de skadat eller vållat smärta hos barnen."

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=5502698

 

"Domstolen slår fast att mannen utfört övergreppen från sitt hem i Skåne via sin dator. Det betyder att han gjort sig skyldig till stämpling och anstiftan till våldtäkt mot barn.

Mannen har enligt hovrätten kommit i kontakt med kvinnorna i Filippinerna som mot betalning ställt upp på sexshower via internet. Sedan har han förmått dem att utföra sexuella övergrepp på småflickor som de har hämtat till datorn.

Enligt hovrätten är det bevisat att kvinnorna i två fall, som gäller två åttaåriga flickor, följt mannens uppmaningar. För detta döms han för anstiftan till våldtäkt mot barn.

Mannen betalade kvinnor på Filippinerna för att begå sexövergrepp mot barn och samtidigt filma övergreppen.

De utsatta barnen var alla flickor mellan fem och åtta år. Kvinnorna som utfört övergreppen var släktingar eller grannar till barnen.

Det var 2009 som mannen via chatt tog kontakt med fattiga kvinnor i en del av Filippinerna och beställde övergreppen som han sedan betalade för.

Mannen regisserade övergreppen och följde dem sedan via webblänk.

Den 52-årige mannen har hela tiden nekat, och hävdat att någon manipulerat hans dator. Även den 52-årige mannen överklagade, och anser att han ska frias helt."

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5503134

 

VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG!!?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0