Övertag med "snäll" makt

"Författare, underhållare, föreläsare. Henrik Fexeus är många saker och i dag är han gäst hos Morgonpasset i P3 och pratar om sätt att påverka sin omgivning och andra människor.

Han delar med sig av små tips och tricks för att utöva inflytande över andra människor. Som att hålla fingertopparna ihop, som man nästan kan se på bilden ovan. Tydligen är det ganska bevisat att människor i maktposition ofta göra så, och bara gesten får oss att känna oss underlägsna!

Ett effektivt sätt att påverka någon:

Börja med att hålla med om något som du vet att den andra redan tycker, lägg sedan till det du vill få personen att tycka, men gör det som en direkt konsekvens av det du sa innan. Det kan man göra genom att bytta ut ordet men mot och.

Säg att du skall sälja en telefon till någon. Du vet redan att personen tycker den nya telefonen är superbra men dyr. Då kan du lägga upp det på två sätt som kommer få två helt olika utslag.

1. Telefonen är dyr MEN den är superbra
2. Telefonen är superbra och det är därför den är dyr.

Det är mer troligt att vi blir övertalade om vi hör mening två och det här går att använda i alla möjliga situationer. På en dejt hade det kanske låtit "jag tycker vi borde lära känna varann bättre och därför borde vi ta av oss kläderna", säger Henrik Fexeus."

Källa: Morgonpasset i P3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0