har fortfarande inte kommit över det...

det här är så sorgligt...
 
"Från och med v. 7 2O19 kommer vi på Gefleortens att sluta tillverka ungefär hälften av våra produkter. Anledningen är att efterfrågan på mejeriprodukter minskar, så att det är svårare att hålla alla produkter lönsamma.
 
Vilka produkter kommer Gefleortens att producera framåt? Gefleortens mjölk, Gefleortens ekologiska mjölk, Dalamjölk, fil, grädde, naturell crème fraiche, gräddfil, turkisk yoghurt och mild naturell yoghurt kommer att finnas kvar i sortimentet. Vi kommer också att fortsätta producera 1O och 2O liters ekologisk mellanmjölk till skolor. Det är de produkter som vi säljer allra mest av. Övriga artiklar kommer att avslutas från och med vecka 7 2O19. ... I samband med att vi förändrar vårt sortiment försvinner knappt 20 anställningar från mejeriet i Gävle. Omkring 45 personer kommer att jobba kvar. ...
 
Har Arla bestämt att Gefleortens ska minska på sortimentet? Att minska på sortimentet var ett beslut som vi på Gefleortens fattade själva. Vår finansiella situation har varit under press under en längre period, vilket främst har att göra med hur hela branschen förändrats. Åtgärderna vi gör nu är avgörande för mejeriets överlevnad. Vi måste själva se till att vi anpassar verksamheten till hur verkligheten ser ut.
 
Kommer Gefleortens mejeri att vara kvar i framtiden? Det kan vi inte svara på med säkerhet idag, men denna förändring som vi nu genomför skapar goda förutsättningar för att mejeriet skall bli kvar i framtiden. Hur ser ni på den svenska mjölkens framtid? Mjölken är en framtidsbransch eftersom efterfrågan på mjölkråvara är större än utbudet. Ett sätt att säkra den svenska mjölkens framtid är att ha en effektiv organisation och produktion och kunna erbjuda konsumenterna ett spännande och varierat sortiment."
 
Källa: Gefleortens hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0